Tampondruk

Tampondruk is een druktechniek waarmee bijna elke ondergrond en vorm bedrukt kan worden. De gewenste bedrukking wordt door middel van een film overgebracht op een metalen cliché. Dit cliché wordt geplaatst in de tampondrukmachine en wordt continu van inkt voorzien. Een vervormbare, siliconen stempel (tampon) pikt de inkt op van het cliché en drukt dit vervolgens af op het te bedrukken relatiegeschenk of give away.


Een tampon bedrukking wordt veelal toegepast op kleinere (veelal kunststof) give aways en relatiegeschenken, waaronder balpennen, sleutelhangers, aanstekers en nog veel meer reclameartikelen, die vaak in grotere aantallen voorzien moeten worden van een personalisatie.

 

Op de meeste artikelen is het mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken. Dit is ook afhankelijk van het artwork (bijvoorbeeld logo). In het geval er meerdere kleuren gedrukt moet worden, moet er wel voor iedere kleur een apart siliconen stempel gemaakt worden. Er bestaan tampondruk machines voor 1, 2, 3, 4 en 5 kleuren.


Artglas International beschikt over een jarenlange ervaring met vele bedrukkingstechnieken, waaronder tampondruk. Heeft u nog vragen over deze techniek, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zie ook: zeefdruk, transfers, lasergravure, borduring, doming en blinddruk..

^ Naar boven