Lasergravure

Lasergraveren is één van de modernste bedrukkingsmethodes, waarbij het artwork (logo en/of tekst) in het materiaal wordt gebrand (gelaserd) door middel van een computergestuurde laserstraal. Zelfs de kleinste details worden met een lasergravure haarscherp weergegeven.

Een lasergravure is slijtvast. Zoals bij elke graveermethode komt de bewerking in het materiaal. De (laser)gravure heeft zodoende dezelfde levensduur als uw product.

Een lasergravure is mogelijk in vrijwel alle materialen. Een YAG-laser is speciaal voor het laseren van geleidende materialen zoals RVS, aluminum en diverse (edel-)metalen.

  Met een CO2-laser is het mogelijk om een gravure aan te brengen in vrijwel alle natuurlijke materialen, zoals glas, hout, papier, karton, (kunst-)leer, gelakte metalen en diverse kunststoffen. Daarnaast is het met een CO2-laser ook mogelijk om materialen te snijden, bijvoorbeeld voor (naam)bordjes en awards.


Het materiaal van het te lasergraveren relatiegeschenk en de lagen onder de afwerklaag bepalen de uiteindelijke kleur van de gravering. In veel gevallen kleurt de gravering grijskleurig of antracietkleurig. Een lasergravure geeft een product vaak een luxe en chiquere uitstraling. Veel relatiegeschenken kunnen door middel van lasergraveren ook per stuk gepersonaliseerd worden met initialen of persoonsnamen. Het is helaas (nog) niet mogelijk om in kleur te laseren.

Een lasergravure wordt veelal toegepast op kleinere producten zoals metalen balpennen, visitekaarthouders, gereedschap, zaklampen, sleutelhangers en tevens op luxe relatiegeschenken zoals weerstations, thermosflessen en nog veel meer (luxe) business gifts.


Heeft u vragen of wilt u meer weten over het lasergraveren van artikelen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Zie ook: tampondruk, zeefdruk, transfersborduring, doming en blinddruk.

 

Onderstaand een demonstratiefilmpje van de Trotec Speedy 300 Lasermachine:

^ Naar boven