Zeefdruk

Zeefdrukken is een techniek waarbij een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal over een raamwerk wordt gespannen. Dit zogenaamde zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag, welke door middel van een film en ultraviolet licht wordt belicht. Na de belichting wordt het zeefdrukraam uitgespoten. Donkere vlakken op de film blijven op het zeefdrukraam open (fijne gaatjes) waardoor inkt kan lopen, precies in de vorm van de gewenste bedrukking.

 

Het aanbrengen van een gezeefdrukte print op relatiegeschenken geschiedt door speciale drukinkt op het zeefdrukraam aan te brengen en de inkt vervolgens door middel van een rakel uit te smeren. Het te personaliseren relatiegeschenk of promotieartikel wordt vlak onder het zeefdrukraam geplaatst, zodat de print rechtstreeks op het relatiegeschenk kan worden afgedrukt.

Een zeefdruk wordt veelal toegepast op vlakke ondergronden en op grotere relatiegeschenken, maar ook op kleinere give away's kan worden gezeefdrukt. Een zeefdruk kan o.a. worden aangebracht op paraplu's, promotionele kleding, schrijfmappen, documententassen, rugzakken en draagtassen.

Artglas International beschikt over een jarenlange ervaring met vele bedrukkingstechnieken, waaronder zeefdruk. Heeft u nog vragen over het zeefdrukken, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zie ook: tampondruk, transfers, lasergravure, borduring, doming en blinddruk.

^ Naar boven